NE-spelet

NE-Spelet har funnits sedan 1999, och sedan lanseringen har det etablerats som ett av de största frågespelen som vi har bland sällskapsspel idag. Det är frågor som kommer från Nationalencyklopedin, och totalt är det 8 000 frågor som man ska svara på för att vinna spelet. Det kan delta mellan 1-6 spelare i spelet och man bör vara åtminstone 14 år för att ha en rimlig chans att tävla i sina kunskaper. Antingen man vill spela i lag eller ensam. Det ett kul sätt att testa sina kunskaper och underhålla sig på samtidigt som man umgås på ett kul sätt med vänner eller familj.

Frågorna och deras teman

Det finns frågor i tio kategorier i detta spel, som rör allt mellan himmel och jord, och det är Helène Ehriander och Göran Tengnäs som ligger bakom författandet av dessa frågor. De har lyckats få till en bra blandning. Man spelar spelet på en spelplan, och man förflyttar sig med en spelpjäs, och precis som när man spelar TP, så ska man samla alla kategorierna. Spelplanen är en ”bokhylla”, och man ska samla ”böcker” i de olika kategorierna, för att vinna spelet.

Det är otroligt underhållande, allmänbildande, och tacksamt att spela i olika typer av sammanhang. De flesta gillar frågespel, och det är därför i princip alltid en bra idé att spela det på olika sorters tillställningar. NE-spelet har en känsla av professionalitet och legitimitet över sig, eftersom det är skapat med frågor från uppslagsverket. Man känner verkligen att man blir mer påläst när man spelar det. Och det finns frågor så att det räcker. Om du vill köpa detta spel så finns det både i fysiska återförsäljare men även på nätet.

16 March, 2018 bradet