Trivial Pursuit

TP är ett av de mest klassiska frågespelen som vi har. Många känner igen det på sitt utseende, med spelplanen som ofta har en rund bana som man ska ta sig runt på, och spelpjäserna som också är runda, och som man ska samla tårtbitar i. Man gör detta genom att svara rätt på frågor i de olika kategorierna, som motsvaras av en färg var. När man har samlat alla tårtbitar, så har man tillstånd att förflytta sig in mot spelets mitt, där man vinner och spelet avslutas. Vid varje steg in mot mitten måste man dock svara rätt på en fråga, vilket gör att det är extra intensivt i slutet. Man får verkligen förtjäna sin vinst!

Spelets historia och olika versioner

I originalversionen finns det sex kategorier med frågor inom underhållning, natur/vetenskap, kultur/litteratur, geografi, historia och sport/fritid. Det har sedan lanseringen 1979 kommit ut i massor av olika varianter. Det var Scott Abbott, John Haney och Chris Haney, tre kanadensare, som först utvecklade spelet. Sedan dess har det sålts till Hasbro som nu äger rättigheterna.

Det är ett riktigt roligt spel för 2-6 spelare, som bör spelas med åtminstone personer som är fyllda 15 (även om det finns vissa versioner där gränsen är 12 år). Många gillar spelet därför att man blir allmänbildad samtidigt som man spelar och har kul – och att man dessutom får testa sina kunskaper och se hur allmänbildad man är! Det är alltid en bonus att lära sig något medan man roar sig, tycker många, och det är säkert en del av förklaringen till varför spelet har blivit så populärt.

Om du är sugen på att köpa dig ett eget TP, så finns det massor av återförsäljare, som du kan hitta bland annat online. Klicka dig runt för att se om det finns någon specialversion som matchar just dina intressen och specialkunskaper, så att du kan glänsa lite extra!

16 March, 2018 bradet