Alfapet

Det är många som har spelat Alfapet och vissa tycker att det är ett svårt spel. Det kan vara svårt men roligt, och kräver en del av sina spelare. Men för dig som aldrig stött på spelet tidigare ska man alltså skapa ord i en följd på en spelplan. Det är Alga som äger rättigheterna.

Regler och spelets struktur

Man spelar på en spelplan som har 17 rutor horisontellt och vertikalt, och det finns massor av bonusar i många av rutorna, och man vill gärna åt dem. Det kan röra sig om 2 gånger bokstavens poäng, eller 3 gånger hela ordets poäng, eller liknande. Det finns 120 små brickor med bokstäver och enstaka specialtecken, till exempel en blank bricka, en svart och pilar som gör att man kan böja ordet. Vad spelet går ut på är att gå så mycket poäng som möjligt. De mer ovanliga bokstäverna, alltså de som inte förekommer i så många ord, ger högre poäng än de bokstäver som är vanligare.

Det är ett fantastiskt roligt spel, för alla som har ett lite klurigt sinne. Det krävs att man tänker lite, och det är alltså inte ett spel som man spelar om man bara vill slappa och underhålla sig utan ansträngning. Har du ett rikt ordförråd kommer du ha stor fördel i detta spel.

Alfapet kan spelas av personer i alla åldrar. Det är ett spel som enkelt kan anpassas även till personer i yngre ålder. Det är både underhållande samtidigt som man lär sig en hel del nya ord. Alfapet kan som tidigare nämnt spelas på en fysisk spelplan men det finns också möjlighet att spela det på nätet, du skapar dig bara ett spelkonto och sedan kan du börja spela och rankas. Du spelar då mot andra spelare!

16 March, 2018 bradet