Den svenska myllan

Många är vi som älskar sällskapsspel, och många är vi som särskilt älskar frågespel. Den svenska myllan är ett av de populäraste frågespelen vi har. Det kom 2010 och har sedan dess spridit sig bland alla möjliga typer av spelälskare.

Det har som ämne den svenska historien, vilket är både roligt och specifikt. Det finns troligen inget annat frågespel med detta ämne. Frågekategorierna rör de olika historiska epokerna i Sverige, från Forntiden till 1900-talet. Man spelar på en spelplan, och det finns tre ringar på den. Du kommer att flytta dig mot mitten ju mer framgångsrikt du spelar, och målet är att komma ända in i mitten.

Många frågor och spel för specialintresserade

Det finns 7245 frågor i spelet, och på så vis kan man tänka sig att det kommer att räcka väldigt länge, och att man inte lär sig frågorna utantill i det första taget. Svaren på 7245 frågor om svensk historia kommer göra dig ännu mer påläst och allmänbildad. Det kan ha med konst, människor, kultur och allt möjligt att göra.

Många som spelar detta spel har förstås ett brinnande historieintresse, och många som spelar spelet har skaffat sig detta intresse på grund av spelet. Det är så pass underhållande att man faktiskt kan skapa sig nya intressen, vilket får ses som ett gott betyg för ett sällskapsspel.

Om du är sugen på att prova spelet, så är det bara att inhandla det på första bästa återförsäljare. Googla om du vill jämföra priser. Spelets svårighetsgrad är dock relativt hög, därför lämpar sig inte spelet för barn då de allra flesta frågorna är avancerade. För den som vill lära sig mer om den svenska historian är det dock optimalt att införskaffa sig denna frågesportslek.

16 March, 2018 bradet