Treasure Island

Brädspelet Treasure Island är ett äventyr i piratlegendernas Karibien, där Long John Silver har blivit tillfångatagen av sin besättning som begått myteri och fångat honom. Varje runda turas det om att förhöra honom om vart han gömt sin skatt, och färdas från ö till ö enligt hans anvisningar tills det hittar platsen. Om det nu inte är så att han ljuger? Treasure Island är ett spel där ni bluffar och ljuger för varandra för att bli den första att hitta skatten.

Hur spelar du Treasure Island?

I spelet väljs en spelare ut att vara Long John Silver, som väljer en plats på kartan och markerar den i hemlighet som platsen där skatten är gömd. Det andra spelarna spelar pirater som försöker hitta skatten, men vet inte vart den finns. Var och en får en ledtråd om vart skatten inte finns gömd, och sen börjar spelet. I början av varje runda ger Long John en ledtråd till piraterna, som väljer mellan att flytta sig och söka av sin omgivning.

Vad kan Long John göra?

Long John Silver har särskilda förmågor i spelet för att försvåra för det andra spelarna. Två gånger under spelets gång kan Long John Silver ljuga för det andra spelarna, och missleda dem om vart skatten är gömd. Piraterna kan under vissa tillfällen undersöka om ett av Long John Silvers ledtrådar är riktigt eller falskt, men spelaren som är Long John Silver vill helst att ingen av det andra spelarna hittar skatten. Om skatten inte hittats efter sjutton rundor flyr Long John Silver.

Hur kan Long John Silver vinna?

Om skatten inte hittats och Long John Silver flyr så kan han förflytta sig på brädet som det andra spelarna, med samma aktioner för att hitta skatten. Nu är det ett lopp om vem som kan gissa vart Long John Silver är på väg för att komma dit först och hitta skatten, annars vinner Long John Silver om han kommer till den först. Spelet uppmuntrar till tävling mellan alla spelare, endast en pirat kan vinna i slutet!

25 February, 2020 bradet